Skip to main content

Sökordsannonsering – Google AdWords

Sökordsannonsering som Google Adwords hjälper dig att nå snabbt resultat. Oavsett om det handlar om försäljning eller att långsiktigt bygga upp sitt varumärke så är sökordsannonsering en mycket viktig grundbult i ert företags digitala marknadsföring. Sökordsannonsering i kombination med sökmotoroptimering (SEO) är två metoder som vi rekommenderar för att få maximal effekt i ett företags internetmarknadsföring.

Snabbt resultat med sökordsannonsering

Sökordsannonsering är ett av de snabbaste sätten att nå resultat men kan med fördel användas löpande och långsiktigt. En av fördelarna är att du som har en liten verksamhet med en begränsad budget många gånger kan synas högre upp än de stora aktörerna beroende på hur bra din kampanj är. Vi har stor erfarenhet av att skapa reklamkampanjer i Google AdWords och kan hjälpa er att få ökad trafik, fler kunder och förfrågningar.

Vi är certifierad i Google AdWords

Vi är certifierade i Advertising Fundamentals och Advanced Search hos Google vilket omfattar de grundläggande koncepten inom AdWords och onlineannonsering, bland annat kontohantering och annonsering i söknätverket. Dessutom avancerad annonsering i söknätverket vilket omfattar medelavancerade till avancerade bästa metoder för att hantera AdWords-kampanjer.

Google AdWords - Sökordsannonsering

Vill du veta mer om sökordsannonsering och hur vi kan hjälpa just ditt företag?

 070-730 67 67

Nå rätt personer

Med AdWords sökordsannonsering kan du visa dina annonser för de som söker efter det du erbjuder. Att nå sin målgrupp har aldrig varit så enkelt.

Hitta fler och nya kunder

Vill du ha fler besökare till din webbplats, öka försäljningen eller stärka ditt varumärke? Med Google AdWords har du ett verktyg som hjälper dig att lyckas.

Betala bara för resultat

Du betalar bara när någon klickar på din annons, köper en produkt (e-handel) eller ringer upp dig. Visningen av annonsen är gratis

Google annonsering – så går det till

Google AdWords är de annonser man ser efter att man har gjort en sökning på Google. De finns överst, till höger och ibland längs ner på den sida som visar sökresultatet. Enkelt förklarat är att du köper ett eller flera sökord eller sökordsfraser som du tror att dina potentiella kunder använder för att söka efter det du har att erbjuda. Du anger hur mycket du är villig att betala när någon klickar på din annons (sökorden). Du betalar endast når någon klickar på annonsen medan visningen av annonsen är gratis.

Sökordsannonserna är relevanta!

Den avgjort stora fördelen med denna typ av annonsering är att den är relevant. Relevans är ett ledord för Google och det betyder för dig som annonsör att när någon söker på just dina sökord och får annonser som handlar om just detta. Detta görs att annonserna inte upplevs som störande eller påträngande då de faktiskt visar det du sökte på och upplevs då som relevanta.

Jämfört med traditionell annonsering i TV, radio och tidningar så har man en betydligt större frihet. Du kan närsomhelst ändra i dina annonser, skriva om annonstexterna, pausa en viss annons och du kan ta bort det när du vill. Det bästa av allt och som tidningar, tv och radio inte klarar av är att allt går att mäta, hur många som klickar, när de klickar, vilka sökord som fungerar bäst, hur många som ringer, vilka regioner m.m. Hur många tidningar kan tala om för dig att så många har ringt på din annons? Kopplar man ihop sitt AdWords-konto med Googles gratisverktyg Analytics så är allt mätbart.

Hur går det till med sökordsannonsering?

1. Starta med att noga välja ut de nyckelord d.v.s. sökorden som är relevanta för just ditt företag, produkt eller tjänst. Det kan vara enstaka ord eller fraser (fraser är mycket vanligt i sökningar).

2. Bestäm en daglig budget det man maximalt vill spendera per dag. Du kan även välja olika bud för olika sökord, kanske vissa ord eller fraser som är värt att lägga lite extra på. Du kan även låta AdWords sköta budgivningen och ha samma bud på alla sökord.

3. Bestäm hur länge du vill att dina annonser (kampanjen) ska visas. Är det första gången kan man starta med en liten mindre budget och under en kortare tid. Då kan man utvärdera kampanjen och se vad som fungerade bäst.
Sen skapar man sina annonser och skriver så bra och lockande annonstexter som möjligt. Du kan använda flera olika annonser för samma kampanj vilket vi rekommenderar, då kan man relativt snabbt se vilka annonser som får bäst resultat.

4. Välj målsida för din annons. En målsida är just den sida på din webbplats som besökaren kommer till när de klickar på annonsen. Har du en annons om en produkt så är det viktigt att man hamnar på just den produktsidan i stället för att hamna på startsidan. Har du fler annonser så kan du ha olika målsidor för annonserna.

Mobilen allt viktigare för att hitta nya kunder

70% av alla som söker via sin mobil, klickar för att ringa ett företag direkt från sökresultatet.
Källa: Google/Ipsos

AdWords-ordlista

Vad betyder: CPC, CTR, sponsrade länkar, AdRank, klickfrekvens? Kika i vår ordlista så får du svar direkt.
Ordlista AdWords

Vi kan hjälpa er med:

 • Skapa ett AdWords-konto om ni inte redan har det.
 • Analys, mål och syften med din annonsering.
 • Strukturering av kampanjer, annonsgrupper och sökord för lägre klickkostnad och högre CTR (klickfrekvens).
 • Matchning av sökord för varje annonsgrupp.
 • Vi skapar ett flertal annonsvarianter för att jämföra annonserna under pågående kampanj.
 • Koppling till Google Analytics för statistik och utvärdering.
 • Optimering av din kampanj för mobiler och surfplattor.
 • Optimering av kampanjer med geografisk inriktning, telefonlänkar, adresstillägg, språkinriktning m.m.
 • Vi tillhandahåller kontinuerliga rapporter om resultatet av kampanjen.
 • Kostnadsfri telefonsupport under hela kampanjen.

Som kund hos oss får ni:

Kontakt med en utbildad AdWordskonsult som ansvarar för ert konto.
Mätbara resultat som redovisas regelbundet.
Vi hjälper till med hela processen, från listor med sökord och annonstexter till uppföljning och löpande optimering för bästa effekt. Finns redan ett befintligt konto som ni själva sköter men känner att ni behöver hjälp för att få ett bättre resultat eller helt enkelt inte har tiden att sköta detta själv? – Kontakta oss! Vi gör en kostnadsfri undersökning och ser hur vi kan hjälpa just er.

  Ja, vi vill veta mer om sökordsannonsering


  Kontakta oss idag – Vi kan skapa resultat just för ditt företag!