Skip to main content

Webbshop | E-handel

Vi skräddarsyr din webbshop efter din affärsidé, dina produkter och målgrupp. Med vårt e-handelssystem får du många utmärkta funktioner och komponenter. Och framför allt ett koncept som fungerar.

Webbshop, enklare än man tror!

Kom igång med e-handel, det är inte så svårt som man kanske tror utan det finns idag utmärkta system för att enkelt komma i gång med sin webbshop. Vi rekommenderar Site Direct eller WordPress med Woocommerce.

Responsiv webbshop= mobilanpassad webbshop

Förutom valet av plattform så är det kanske det viktigaste valet man gör är att onlinebutiken är responsiv. Det innebär att man ökar tillgänglighet då e-butiken anpassar sig efter smartphones, surfplattor, laptops eller vanlig skärm. Enligt all ny statistik så är det mycket vanligt att kunden först söker på sin mobiltelefon för att sen slutföra sin beställning på sin dator.

Vi skapar en säljande design för er webbshop

Utseendet är viktigt, eller hur? Din blivande webbshop ska ha en fungerande formgivning för att kunna attrahera och vägleda kunden genom köpprocessen. Genom att ha tydliga grafiska element och fungerande typografi så ökar du konverteringsgraden samtidigt som kunden upplever att det är enkelt att handla och få information.

RING OSS IDAG

Funderar ni på e-handel? Ring oss så berättar vi mer.

 070-730 67 67

Site Direct svenskutvecklat CMS för Webbshop

Webbshop WooCommerce

Webbshop med WordPress och WooCommerce

Så bygger vi din webbshop – Processen i 4 steg

1. Förstudie och analys

Vilken är målgruppen? Vilka konkurrenter finns det? Vi hjälper dig med en analys och förstudie. Din e-handel måste vara genomtänkt för att fungera. Vi föreslår vilka funktioner och komponenter du behöver för att lyckas.

2. Formgivning – Design

Med hjälp av analysen och förstudien så skissar vi på en användarvänlig och snygg design anpassad för målgruppen. En färdig design visas för kunden. Kunden godkänner designförslaget och vi går vidare med nästa steg.

3. Konfiguration

Själva byggandet av din webbshop. Alla funktioner och komponenter skapas. Vi provkör och testar olika processer och ser över flödet i webbutiken. Kunden får en utbildning i systemet för att själv kunna arbeta i webbutiken.

4. Lansering

Vi publicerar den färdiga e-handelsbutiken. Behöver ni hjälp med lansering i form av Google Adwords, annonser, banners, sociala medier m.m. så hjälper vi till med det. Vi gör en uppföljning efter lansering för att se vad som kan ev. finslipas.

Teknik och utveckling

Vi har valt att arbeta med nedanstående e-handelssystem. WordPress med WooCommerce av den anledningen att de är så pass bra idag och har beprövad teknik. Mycket kostnadseffektivt och passar väldigt bra för e-handlare som vill starta med något som de själva kan arbeta med. Site Direct är ett svenskutvecklat e-handelssystem för medelstora och större företag.
WordPress CMS
Webbshop WooCommerce
Site Direct CMS E-handel

Publiceringssystem (CMS)

Publiceringssystem (Content Management System) är ett system där man enkelt och snabbt kan administrera och lägga ut hemsidor och information som bilder och text. De innehåller verktyg för användarroller för att enkelt ge olika roller till olika personer inom företaget. Ett ofta förekommande önskemål är att man önskar kunna uppdatera sin webbplats inom företaget. Då passar ett publiceringssystem mycket bra. Vi arbetar med två av dessa, WordPress och Site Direct. Se inforuta

Läs mer:

WordPress (CMS)

WordPress

Ursprungligen ett system för bloggar men dess popularitet har även gjort det till ett fullskaligt webbpubliceringssystem, Content Management System (svenska datatermsgruppen kallar det för innehållshanteringssystem). Det är relativt enkelt att installera WordPress och många webbhotell har en s.k. one-klick installer för snabbt och enkelt kunna installera WordPress. En webbplats som bygger på WordPress ger användaren möjlighet att enkelt uppdatera innehåll och funktioner på hemsidan. Det finns mängder av tillägg s.k. plugins till WordPress och oftast är de helt gratis. Som exempel kan nämnas Woocommerce som gör att du relativt enkelt kan bygga en webbshop i WordPress.

Öppen källkod

Det distribueras under GPLv2 (GNU General public-licens) vilken innebär att man får tillgång till källkoden och dessutom får rätt att ändra och förbättra koden.

Några av fördelarna:

 • Anpassningsbar design
 • Responsive
 • Användarvänligt
 • Sökmotorvänligt
 • Öppen källkod
 • Flexibelt

Kostnad: Gratis (open source) Statistik: Så många använder WordPress
Officiell webbplats: https://wordpress.org

Woocommerce (tillägg för WP)

WooCommerce

WooCommerce är ett tillägg (plugin) som gör din WordPress-hemsida till en fullskalig webbshop. Det är utvecklat av WooThemes och har snabbt ökat i popularitet och är idag ett av de ledande tilläggen för de som snabbt och enkelt vill komma igång med e-handel. WooCommerce är gratis i sin enklaste form men har trots det många bra funktioner. Behöver man utöka sin e-butik med fler funktioner eller specialanpassningar så finns det många utmärkta tillägg till WooCommerce, en del gratis och en del till en mycket rimlig kostnad. WooCommerce har redan färdigutvecklade gränssnitt mot de vanligaste betalningslösningarna på marknaden så som Klarna, Payson, Dibs m.fl.

Några av fördelarna:

 • Anpassningsbar design
 • Responsive
 • Användarvänligt
 • Sökmotorvänligt
 • Öppen källkod
 • Flexibelt

Kostnad: Gratis (open source) WooCommerce: https://www.woothemes.com/woocommerce

Site Direct (CMS)

Site Direct

Site Direct är ett svenskutvecklat CMS och E-handelsplattform. Det är mycket lämpligt för E-handel och passar både till medelstora och större e-handelslösningar med avancerade behov. Site Direct har bra grundfunktioner och är enkelt att bygga ut efter behov med avancerade moduler. För E-handlare som upptäcker efterhand att de behöver speciallösningar så är Site Direct mycket lämpligt då de kan bistå med att bygga speciallösningar specifikt för kunden. En stor fördel är att man är ett svenskt företag och har en bra support. Kostnad: Licens Webbplats: www.sitedirect.se

Exempel på E-handelsajter vi har gjort

Bejlas Vetevärmare – E-handel

Bejlas Vetevärmare – E-handel

Pernilla Nyman Webbshop

Pernilla Nyman Webbshop

Snabbkontakt

Använd gärna formuläret så kontaktar vi er. Senast inom 24 timmar. Eller ring: 070-730 67 67

Begär offert

Önskar ni hellre få en offert angående e-handel?

➨ Begär offert

  Ja, vi vill veta mer om e-handel

  Kom igång med en egen webbshop!

  Kontakta oss på 070- 730 67 67 eller e-post: info@mixvision.com