Skip to main content

Digital marknadsföring

Internetmarknadsföring

Är du fortfarande den som helst annonserar i dagspressen och lägger hela budgeten på traditionell marknadsföring? Då är det dags att tänka om. Den digitala marknadsföringen är här och ger en högre avkastning och lönsamhet. De krav på mätbarhet och statistik är något traditionell marknadsföring har svårt att åstadkomma.

Med digital marknadsföring syns du på rätt plats

Annonserar du i t.ex. lokaltidningen så är risken betydlig att annonsen inte hittar till din målgrupp. En tidning blir ju snabbt gammal och ointressant och förmodligen slängs den efter ett tag. Har du istället använt en del av budgeten till att köpa t.ex. sökord (Google Adwords) så innebär ju det att annonsen kommer att synas hela tiden och för rätt målgrupp. Med digital marknadsföring hittar kunden dig när det passar honom. Har du en hemsida/webbplats som är sökmotoroptimerad kommer du att synas UTAN att ha köpta sökord. Vår erfarenhet är att en kombination av en sökoptimerad webbplats och sökordsannonsering ger ett mycket bra resultat oavsett budget.

Internetmarknadsföring ger dig fler besökare

Med fler besökare på webbplatsen/hemsidan får du fler kundkontakter, förfrågningar, bokningar och ev. köp. Idag är marknadsföring och annonsering på Internet ett av de mest kostnadseffektiva metoderna för att nå nya kunder! Mixvision hjälper dig med att hitta målgrupper, budskap och kanaler för att marknadsföra ditt företag och hemsida.

Använda sociala medier – bygga varumärke

Social medier är idag etablerat och har blivit en marknadsplats där du kan marknadsföra ditt företag. Här kan du bygga upp ditt varumärke, få ut ditt budskap och interagera med potentiella kunder. Här får man tänka lite annorlunda när det gäller sin marknadsföring då det mer handlar om att engagera och socialisera med potentiella kunder. Här kan det också ge en motsatt effekt om man försöker ”pracka” på folk sina budskap. Ett bättre förhållningssätt kan vara att lägga ut viktig information, nyheter som berör samtidigt som du får ett unikt tillfälle att inleda en dialog med eventuella kunder. Vi tar fram strategier och kan vägleda er i social marknadsföring.

Vad ska man välja? Och hur?

Grunden är att ha en hemsida/webbplats med en genomtänkt och anpassad webbdesign. Webbplatsen skall ha en tydlig struktur med relevant innehåll (har man ingen hemsida för sitt företag så är det hög tid att skaffa en!). Är ni i skedet att bygga en ny hemsida så rekommenderar vi att den görs responsiv d.v.s. att den anpassar sig efter vilken enhet besökaren surfar med: smartphone, surfplatta eller datorskärm.

Fakta om digital marknadsföring

Inte övertygad om digital marknadsföring? Titta på den senaste statistiken!

53% söker via sina smartphones varje dag

53%

Artiklar med bilder får 94% fler visningar.

94%

67% av konsumenterna säger att kvaliteten på bilderna av en produkt bilder är viktigt vid val och inköp av densamma.

67%

92% av alla smartphoneanvändare har sökt efter lokal information.

92%

Köp via mobilen beräknas stå för 24,4% av all e-handel vid slutet av 2017.

24%

Att använda videor på landningssidor kan öka antalet omvandlingar (köp, beställningar m.m.) med upp till 86%.

86%

Två av tre (68%) har tillgång till internet i mobilen.

68%

37% av alla varumärken vill använda sociala medier i sin marknadsföring.

37%

❞We have technology, finally, that for the first time in human history allows people to really maintain rich connections with much larger numbers of people❞

– Pierre Omidyar, founder, eBay

Snygga hemsidor men inga besökare?

”Hur får vi fler besökare och i förlängningen fler kunder?”

Det första och mest effektiva du kan göra då är att sökmotoroptimera webbplatsen. Då är den mer tillgänglig och relevant för sökmotorerna och börjar sin färd uppåt i sökresultaten. Det kan ta sin lilla tid att hamna högre upp men är optimeringen riktigt utförd så har du en mycket bra grund att stå på. Det vi rekommenderar är att efter sökmotoroptimeringen har fått ”verka” ett tag så är det att kombinera det med sökordsannonsering (så kallade sponsrade länkar).

Vilket enligt vår erfarenhet är mycket kostnadseffektivt. Har man sen möjlighet att öka på sin digitala marknadsföring med de tjänster vi rekommenderar så kan vi garantera ett mycket bra resultat och som är mätbart. Här nedan följer det som vi rekommenderar. Vi kan även besöka er och berätta mer om internetmarknadsföring. Klicka dig in och läs mer om vad vi kan hjälpa ditt företag med. Ring 070-730 67 67 eller använd formuläret så kontaktar vi er omgående.

Sökmotoroptimering

⇨ Sökmotoroptimering

 Sökordsannonsering

⇨ Google Adwords

 Social marknadsföring

⇨ Sociala medier

Snabbkontakt

Använd gärna formuläret så kontaktar vi er. Senast inom 24 timmar.
Eller ring: 070-730 67 67

Begär offert

Önskar ni hellre få en offert angående digital marknadsföring?

➨ Begär offert

    Ja, kontakta mig/oss angående Digital Marknadsföring

    Är du verksam i södra Dalarna eller norra Västmanland?

    Vi besöker er kostnadsfritt och informerar Er om Digital Marknadsföring
    Ring oss på 070-730 67 67 eller E-post: info@mixvision.com