Skip to main content

Sökmotoroptimering – SEO  Vi ökar er synlighet

Sökmotoroptimering ”Search Engine Optimizing” (SEO) är det första vi rekommenderar att man startar med när det gäller digital marknadsföring. Få saker har större betydelse när det gäller att synas online. Sökmotoroptimering är en samling metoder och som rätt utförd genererar en högre plats i det organiska sökresultatet och därmed ger mer trafik till webbplatsen. Mer trafik genom sökmotoroptimering ger garanterat fler kunder.

Med rätt sökmotoroptimering så ökar ditt företags chanser betydligt att hitta fler kunder. När vi pratar om rätt sorts sökmotoroptimering så menar vi att ni skall hittas på de sökord och sökordsfraser som är relevanta för ert företag, produkter och tjänster.

Vill du hamna högt i Googles sökresultat?

Rent konkret så handlar det om att just din webbplats/hemsida ska hamna så högt upp som möjligt när någon gör en sökning på Google (kan även vara Bing, Yahoo eller någon annan sökmotor) som är relevant för just ditt företag, produkt eller tjänst. Helst så bör man hamna på första sidan (plats 1-10) vid en sökning då få väljer att leta vidare på sidan 2 och efterföljande resultat.

I vissa sammanhang så är det näst intill omöjligt att hamna topp 10 beroende på att sökordet är mycket populärt. Men ofta kan man med en bra analys och planering av sina sökord hamna mycket högt. Här spelar också webbplatsens struktur och innehåll stor roll för resultatet.

Vi kan sökmotoroptimering

Mixvision har en lång och gedigen erfarenhet av sökmotoroptimering och alla webbplatser vi producerar har minst en grundläggande sökmotoroptimering. Vi erbjuder en kostnadsfri analys av er webbplats och ger förslag på hur ni kan förbättra den och börja er klättring upp till toppen.

Sökmotoroptimering

Kostnadsfri analys!

Vill du veta mer om sökmotoroptimering och hur vi kan hjälpa just ditt företag?

 070-730 67 67

Tips och fakta sökmotoroptimering

Många länkar, bra eller dåligt?
Att ha många länkar till sin webbplats är bra om det är relevanta länkar från sidor med hög kvalitet. Bättre att ha 5-10 relevanta länkar än 50 st. från skräpsidor. Arbeta ständigt med att försöka få så bra inlänkar som möjligt.

Hur får mina sidor hög kvalité?
”Content is king”! Se till att ha mycket text och bra texter, sökord och sökordsfraser i innehållet.

Lokalt och globalt
Många sökningar är av lokal karaktär så försök även att fånga upp de som söker specifikt på den ort du finns.

Sökmotoroptimeringens uppdelning och områden

On-site

On-site handlar om hemsidans/webbplatsens struktur.

On-page

On-page handlar om optimering av webbplatsens sidor.

Off-page

Off-page handlar om att få länkar till webbplatsen.

Så arbetar vi med sökmotoroptimering

 1. Analys (On-site, On-page)
  Vi startar med en analys av webbplatsen. Det innebär att vi ser över webbplatsens struktur. Är den tydlig och lättnavigerad? Har alla sidor och undersidor en vettig url (sidans adress/namn)? Hur har man angett sina viktigaste rubriker? Att använda huvudrubriken på startsidan till att skriva ”Välkommen till oss” är inte speciellt bra. Vi ser sedan över att innehållet (content is king) på sidorna är relevant och har bra texter och rätt bilder. Vi ser även över HUR mycket text webbplatsens sidor har. Har alla bilder en ”alt-tagg” d.v.s. en bra beskrivning av vad bilden föreställer. Vi tittar på sidornas beskrivningar (description-text). Nyckelorden finns de med? Och är de tillräckligt många? Hur är alla interna länkar skrivna?
 2. Off-page
  Vi föreslår anpassade lösningar specifikt för kunden, hjälper till att utarbeta en strategi för hur ni kan använda er av sociala medier och på så sätt få kvalitativa inlänkar till hemsidan/webbplatsen.
 3. Skräddarsydd lösning
  Med utgångspunkt från analysen (kostnadsfri) och era önskemål så föreslår vi rekommendationer och en skräddarsydd lösning för er webbplats.

Sökmotoroptimering Off-page

Off- page handlar mycket om att få inlänkar, länkar som leder till er webbplats. Tänk på att länkar från relevanta webbsajter många gånger är mycket mer värda än från sidor som har mindre betydelse. Vi kan ta ett exempel: Du har ett företag som sysslar med fotografering och får ett antal länkar från välbesökta bloggar som handlar om fotografering. Dessa länkar rankar Google som mer relevanta än om länkarna kommer från någons privata hemsida som kanske inte alls handlar om fotografering. Ganska logiskt, eller hur? Så att arbeta aktivt med att få inlänkar från andra (relevanta) webbplatser lönar sig.

Det finns tvivelaktiga metoder med s.k. länkfarmar (sidor som byggs upp enbart för att skapa länkar till webbplatsen) eller länkar som kommer från tvivelaktiga och ej relevanta webbplatser. Detta känner Google till och använder man sig av dessa metoder så ger det ett mycket sämre resultat och ibland så försvinner man helt från sökresultatet. Man kan alltså straffas hårt om man inte följer de riktlinjer som Google har satt upp. Då kanske man kan tycka att varför ska Google bestämma över hur högt jag hamnar i sökresultatet? Ja, frågan är berättigad men det finns en mycket bra anledning och det är för att Google ska kunna ge det bästa och mest relevanta svaret på just din sökning eller fråga.

Bli kompis med Google

Genom att följa Googles riktlinjer blir din webbplats enklare att hitta, enklare att indexera och den får bättre rank. Den kommer alltså högre upp i sökresultatet. Självfallet följer vi alltid Googles riktlinjer.

Sökmotoroptimering och social medier

Att aktivt arbeta med sociala medier kan ge många länkar till din webbplats. Faktum är att sociala medier blir mer och mer viktiga för att kunna skapa trafik till sin webbplats. Genom att arbeta med social marknadsföring så arbetar man indirekt och direkt med sökmotoroptimering.

Lokal sökmotoroptimering

Vad många inte tänker på är hur folk söker på Google Sök. Väldigt många söker lokalt, d.v.s de använder sig av det område de befinner sig i eller den ort de bor på. Ett exempel kan vara att man letar efter en cykelreparatör i Stockholm. Att enbart skriva cykelreparatör i sökfältet ger väldigt många svar men inte så relevanta som man hade önskat. Genom att lägga till orten eller området i sökningen får man ett resultat som är mycket mer relevant. Detta är något man kan använda sig av när man gör en ”on-page” sökmotoroptimering, speciellt för företag som har ett lokalt upptagningsområde.

Så söker svenskarna

Statistiken från Stats Counter talar sitt tydliga språk. Google har en förkrossande majoritet när det gäller vad svenskarna använder när de söker på Internet.

95
Google
3
Bing
1
Yahoo
1
Övriga

Sökmotoroptimering - fler och fler söker via sin mobil

Mobilen allt viktigare för att hitta nya kunder

70% av alla som söker via sin mobil, klickar för att ringa ett företag direkt från sökresultatet.
Källa: Google/Ipsos

Lokalt sök i närområdet

1 av 3 sökningar på smartphone sker precis innan konsumenterna besöker en butik.
50% besöker en butik inom en dag efter en lokalsökning på mobilen.

Köpta sökord och sökmotoroptimering

En missuppfattning som finns är man skulle hamna högre upp i det organiska sökresultatet genom att använda sig av sökordsannonsering som t.ex. Google AdWords. Detta stämmer inte och har ingen som helst betydelse för hur högt man hamnar på sina sökord och fraser vid en sökning. Däremot är sökordsannonsering ett snabbt sätt att driva trafik till webbplatsen. Med en tillräcklig budget och optimerade annonser hamnar din annons högt upp på söksidorna och därigenom genererar trafik till webbplatsen. Detta kan vara ett sätt att fort skapa trafik till webbplatsen. Väljer du att kombinera sökmotoroptimering med sökordsannonsering så får du ett mycket bra resultat på lång sikt. En hög placering i det organiska sökresultatet ger oftast fler klick än en adwords annons.

Snabbkontakt

Använd gärna formuläret så kontaktar vi er. Senast inom 24 timmar.
Eller ring: 070-730 67 67

Begär offert – sökmotoroptimering

Önskar ni hellre få en offert angående sökmotoroptimering?

➨ Begär offert

  Ja, kontakta mig/oss angående Sökmotoroptimering

  Är du verksam i södra Dalarna eller norra Västmanland?

  Vi besöker er kostnadsfritt och informerar Er om Digital Marknadsföring.
  Ring oss på 070-730 67 67 eller E-post: info@mixvision.com