Skip to main content

Sociala medier – Internetmarknadsföring

Med en närvaro på sociala medier så ökar ni ert företags chanser att hitta nya kunder samtidigt som ni kan interagera på ett helt annat sätt med befintliga och potentiella kunder. Med fler kontaktytor så ökar även trafiken till din webbplats och den trafiken är mycket viktig för den är relevant. Troligen så är den personen genuint intresserad av just ditt företag eller tjänst. Värdet av en positiv kommentar och en delning på sociala medier är mycket värdefull, dels för att det kommer frivilligt och spontant och för att alla som har kontakt med personen kan ta del av det.

Vilka sociala medier ska man var med i?

Det handlar inte om att ert företag ska vara med i så många sociala medier och som möjligt utan att ni väljer dessa med omsorg och har en strategi för er närvaro. För mindre företag så är det en ypperlig möjlighet att kommunicera med sina kunder och få snabb feedback. Att bara skapa en Facebook-sida och sen fylla den med reklam för sitt företag är ingen bra idé. Ett bättre förhållningssätt är publicera sånt som är relevant och intressant för din målgrupp.

Facebook,  Linkedin eller Twitter?

För vissa företag så kanske Twitter passar jättebra och för vissa så kanske YouTube är perfekt då man har videofilmer att visa upp. Sociala medier och social marknadsföring kräver engagemang, tid och resurser av företaget. Därför är det viktigt att tilldela tid och eventuella medarbetare för att sköta detta. Exempel på hur många företag använder sociala medier är att man har flyttat hela eller delar av sin kundservice till de sociala medierna.

Social Marknadsföring – Gör det enkelt

Vi kan bygga er webbplats med anpassning till sociala medier. Genom att t.ex. använda WordPress som bas för er hemsida så kan vi lägga till rätt sorts plugin för sociala medier så att ni enkelt kan uppdatera era kanaler på sociala medier. Vi använder detta själv och uppdateringar som görs på hemsidan publiceras ut på de kanaler vi önskar.

Tänkvärt om sociala medier

46% av Internetanvändarna använder sig av social media för att ta beslut om ett inköp

46%

50% av de som handlar har tagit sitt beslut utifrån rekommendationer genom social media.

50%%

71% av sociala medier användare är mer benägna att köpa från ett företag de är engagerade med.

71%

Vill du veta mer om social marknadsföring och hur vi kan hjälpa just ditt företag?

 070-730 67 67

Hitta rätt kanaler för social marknadsföring

Vi kan hjälpa er med utformning, strategier och att hitta de rätta kanalerna för social marknadsföring. Vi har gjort en sammanställning av de kanaler som vi tror kan passa de flesta företag. Det finns många fler och listan kan göras väldigt lång men det viktiga är att starta med några och arbeta kontinuerligt med att bygga upp närvaron. Först bör man ta reda på vilken typ av sociala medier och nätverk som kan passa just ditt företag.

Facebook logo Twitter logo

Facebook och Twitter

Dessa sociala nätverk är kända av de flesta. Facebook har över 1 miljard! användare och är i särklass den största aktören. Syftet var från början att enkelt kunna umgås med sina vänner över Internet. Med tiden så har det växt och blivit det största sociala mediet. Mycket tack vare att man hela tiden har förnyat sig och löpande infört olika funktioner.

Med den användarbas som finns idag på Facebook så har företag, kommuner och organisationer förstått vikten av att ha en aktiv närvaro på Facebook. Ett bra exempel på hur en del företag använder sig av Facebook är att man har lagt ut hela eller delar av sin kundtjänst. Ett annat exempel är att många politiska partier och organisationer är aktiva på Facebook.

Twitter är en s.k microblogg där det går ut på att dela av sig av korta inlägg. Uppdateringarna eller inläggen får max innehålla 140 tecken och det gäller då att hålla sig kort och koncist. Tack vare detta så är det lätt att överskåda och hålla sig uppdaterad. Twitter bygger mycket på att man ”följer” de personer man tycker är intressanta och man kan snabbt bygga upp ett nätverk med likasinnade.

YouTube_001vine-logo

Videobaserade nätverk

Videomarknadsföring är annorlunda gentemot text och bilder och har en starkt uppåtgående trend. Videoklipp är lätta att ta till sig och delas i mycket högre omfattning på sociala medier. Att kombinera video med sociala medier är ett vinnande koncept, du engagerar människor och får dem att delta vilket förbättrar din synlighet och ökar din räckvidd.

YouTube känner de flesta till och är nu världens näst största söknätverk. Möjligheterna att marknadsföra sig via video är något som kommer starkt i och med att de flesta har en smartphone och kan göra sin egen film. Det kan vara instruktionsfilmer, man visar hur produkter fungerar och rena reklamfilmer. De företag som arbetar aktivt med videofilmer i sin marknadsföring och använder YouTube som kanal har en klar fördel mot de företag som enbart använder Twitter och Facebook för videomarknadsföring. Att ha en egen kanal på YouTube innebär många fördelar i sin sociala marknadsföring förutom att det presenteras i sökresultaten så har man tillgång till YouTube Analytics, ett verktyg som ger dig värdefull information och insikter om din målgrupp.

Micro-Video som t.ex. Vine och Instagram
Genomslaget för smartphones har inneburit att alla kan göra en video och användarna är ännu mer benägna att skapa och dela videoklipp från sina smartphones. Instagram har lagt till en funktion för att inkludera 15 sekunder långa videoklipp. Twitters Vine är en app som tillåter max 6! sekunders videoklipp.

Pinterest LogoInstagram Logo

Bildbaserade sociala medier/nätverk

Bildbaserade sociala medier är något som har växt ordentligt de senaste åren och sociala medier som Pinterest och Instagram är mycket populära. Rätt använt så är de bra verktyg för att få kontakt med i första hand konsumenter. Visuellt innehåll har i allt högre grad blivit en viktig strategi för att bygga varumärken. Här finns möjligheten att visuellt arbeta med sina tjänster och/eller produkter genom att använda t. ex fotografier och de mycket populära ”infographics” (infografik).

LinkedIn Logo

Företagsinriktade nätverk (B2B)

Här är det Linkedin som gäller och är i särklass det största sociala nätverket för yrkesfolk. Linkedin är affärsfokuserat och närmar sig 300 miljoner användare. Här kan du etablera affärsrelationer, hitta likasinnande, spana på konkurrenter och följa vad som händer i din bransch. Letar du efter ett nytt arbete så har du alla möjligheter att lägga upp din CV så den är åtkomlig för hela världen.

Snabbkontakt

Använd gärna formuläret så kontaktar vi er. Senast inom 24 timmar.
Eller ring: 070-730 67 67

Begär offert – social marknadsföring

Önskar ni hellre få en offert angående social marknadsföring?

➨ Begär offert

    Ja, kontakta mig/oss angående social marknadsföring

    Är du verksam i södra Dalarna eller norra Västmanland?

    Vi besöker er kostnadsfritt och informerar Er om Digital Marknadsföring.
    Ring oss på 070-730 67 67 eller E-post: info@mixvision.com