Skip to main content

Analys – Google Analytics

Webbanalys – Med rätt underlag så kan du fatta rätt beslut

En bra webbanalys kan hjälpa er att skapa beslutsunderlag som bygger på fakta. För att samla fakta så använder vi Google Analytics, ett verktyg som är oumbärligt för att analysera trafiken till er webbplats. Vi klargör vad som skapar trafik, vilka källor har trafiken, analys av hur olika sökord leder till webbplatsen och naturligtvis hur mycket trafik man har. Du får inblick i hur besökarna använder din webbplats, hur de kom dit och hur du kan locka dem att komma tillbaka.

Google Analytics är gratis!

Google Analytics är helt gratis och det enda du behöver är ett konto hos Google. Du kanske redan har ett Gmail-konto? Ja, då behöver du inte ens registrera ett nytt konto. Webbanalys behöver inte kosta! Önskar ni hjälp med att skapa ett Analytics konto så hjälper vi er med det.

Google Analytics + Google AdWords

För många av våra kunder så lägger vi upp både ett Analytics-konto och ett AdWords-konto i samband med kundens sökordsannonsering. Att integrera sitt AdWords-konto med Analytics-kontot är en mycket stor fördel vid utvärderingen av sin AdWordskampanj.

❞ Du kan inte bara mäta försäljningar och omvandlingar. Du får dessutom aktuella inblickar i hur besökarna använder din webbplats. ❞

Google Analytics - Statistik och analys i ett verktyg

Google Analytics

Google Analytics är mycket användbart och här är ett axplock av vad verktyget kan användas till:

 Innehållsanalys

Där kan du se hur ofta användarna besöker varje enskild sida på webbplatsen, hur länge de stannar och hur ofta deras besök leder till omvandling.

 Annonseringsanalys

Få ut så mycket som möjligt av annonseringen genom att ta reda på hur väl dina sociala annonser, mobilannonser, sökannonser och visningsannonser fungerar.

 Omvandlingsanalys

Ta reda på hur många kunder du lockar, hur mycket du säljer och hur användarna engagerar sig på webbplatsen med hjälp av de olika analysfunktionerna i Google Analytics.

 Sociala Medier

Med sociala rapporter kan du mäta effekten av de sociala medierna på dina affärsmål och omvandlingar. Integrerad information om webben och det sociala nätverket ger en helhetsbild av ditt innehåll och din användargrupp.

Vill du veta mer om webbanalys för just ditt företag?

 070-730 67 67

Kontakta oss idag – Vi kan skapa resultat just för ditt företag!