Projekt Visningsväg Gamla Byn

Vi fick en förfrågan om hur man på något sätt kunde gestalta och skapa en rundtur i Gamla Byn, Avesta. Gamla Byn är den ursprungliga platsen där Avesta som samhälle började ta form. Tidigare så hade man en enkel folder där besökarna kunde vandra runt i bebyggelsen. Nu ville man ha någon slags digital plattform för detta. Samtidigt så ansökte man om projektbidrag från Riksantikvarieämbetet för ett s.k. interpretationsprojekt som skulle knyta ihop arbetet i det gamla järnbruket med gestaltandet av livet i byn.

Digital visningsväg

Vi skapade en webbaserad rundtur med hjälp av Google Maps. Genom att skapa punkter på en karta så kunde vi visa dessa historiska byggnader och platser med bilder, text och även film. Genom att skapa filmer med berättarröst som visar vardagslivet i byn så ger även visningsvägen en inblick hur det var att leva förr i tiden. Hur man bodde och vad man arbetade med.

Analog visningsväg

Vi fick även förtroendet att skapa en folder för visningsvägen. Denna folder har samma formspråk som den digitala visningsvägen och delas ut vid turistbyrån, Café Jularbo (beläget i Gamla Byn) och Verket.

visitavestahistory.se

En vandring genom 400 år

Gör en vandring genom 400 år i Avestas äldsta bebyggelse. Det var just här som historien om Avesta började. Besök visitavestahistory.se och bli guidad genom tiderna och förhoppningsvis få en inblick hur det var att leva förr i tiden. Hur bodde man? Vad arbetade man med och hur såg fritiden ut?

Besök visitavestahistory.se

Dela på andra medier

[social_buttons hide_share_count=”true” facebook=”true” twitter=”true” pinterest=”true” google_plus=”true” linkedin=”true”]